Brugen af MedWin

 • Gør dagsplanen til din hjælpehukommelse

  Gør dagsplanen til din hjælpehukommelse.

  I disse tider hvor Mb. Alzheimer Light også sniger sig ind på almen praksis, kan klinikken have gavn af at oprette 2 hjælpelæger, dr. HSK og dr. BT.

  Dr. HSK hjælper os med at huske patienter. Evt. fremtidige aftaler (hørt fra pt.?) eller (husk henv lab.) og det notat man ikke lige fik nået i telefontiden.

  Ved at have hukommelsen på dagsplanen i stedet for i MedWins parkeringsfunktion "P" kan man gemme listen uafhængigt af om MedWin lukkes ned. Især hvis MedWin lukker p.g.a. en btrieve fejl er det irriterende at miste "notesblokken".

  Dr. BT holder rede på de 2 blodtryksapparater vi har til hjemlån. Under dr. BT's kolonne sætter vi patienten ind når vi har aftale om at vedkommende afhenter BT-apparatet og desuden sætter vi en aftale ind på afleveringstidspunktet. Afleveringstidspunktet kan vi endda mærke med grønt i ugeplanen ved at sætte feltet til "i gang" i dialogboksen ved tidsbestillingen.

  Når vi bruger ugeplanen under initialet "BT" fremstår afhentning og aflevering af blodtryksapparaterne så vi har overblik over aftalerne, og alle medarbejdere kan træffe aftaler.

  Det kræver så at man kan oprette nye læger. På denne udemærkede hjemmeside står der i "tips og tricks" under FAQ en nydelig gennemgang heraf.

  Peter Blomquist

 • Let indtastning af lab-data

  Når du f.eks. skal indsætte en ny INR værdi (eller anden laboratoriemåling) kan du i stedet for at åbne laboratorieopsætningen , vis osv.gå ind på laboratorieskemaet ( F7 ) - venstreklik på den lab. måling, du skal indtaste - tryk "ALT"+"S" . Herefter er det bare at indtaste værdien, som nu står i laboratorieskemaet (og er indført i INR skemaet). Man kan også få indtastningsboxen frem ved at højreklikke på den pågældende laboratorieværdi og vælge indsæt.

  Jon Prang

 • Print af labskema

  Hvis du har brug for et print af f.eks. laboratoriadata, er det let at lave et skærmdump med tasten 'Print Screen' . Skærmbilledet ligger nu i hukommelsen. Åbn dit teksbehandlingsprogram - f.eks. Word eller Wordpad, og sæt billedet ind ved højreklik på musen eller genvejstasterne Ctrl + V. Derefter kan dokumentet printes ud. - eller sendes pr. mail.

  Knud Holst

 • Skriv direkte i dagsplan

  Måske kender de fleste det, men vi har først for nylig opdaget, at man kan skrive direkte i dagsplanens (for lægerne) rubrik med henvendelses-årsag.

 • Medicinopdatering m.v.

   Medwins medicinopdatering hver 14. dag er lettere, når du i stedet for at skulle hente filen på MedWins hjemmeside kan få den automatisk tilsendt via e-mail. Kontakt MedWin på medwin@egdatainform.dk for at blive skrevet på listen. Hos MedWin kan du i øvrigt også få tilsendt lokationstabellen og honoraropdatering via e-mail.

  ... men det var unægteligt lettere, hvis det skete helt automatisk ligesom i mange andre computer-programmer.

  Knud Holst

 • Send dit eget tip

  Har du nogle fif, du vil delagtiggøre andre i, så kontakt Knud Holst, webmaster

 • Genvejstaster til Medwin

  Nyttige genvejstaster i Medwin

  Ctrl+Shift+F3   Direkte adgang til Webreq uanset hvor du er i Medwin.
  Alt+n                Nyt notat