Godt og Gratis

På nettet findes mange programmer, som helt gratis kan downloades.
Nedenstående er eksempler på gode freeware-programmer:

 • Libre Office

  Om LibreOffice

  LibreOffice er den frie open source kontorpakke til Windows, Macintosh og Linux, der giver dig seks funktionsrige programmer til alle dine behov inden for dokumentproduktion- og databehandling: Writer, Calc, Impress, Draw, Math og Base. Bag projektet står en udbrydergruppe fra Open Office: Ducument Foundation. Se nedenfor.

  LibreOffice's naturlige filformat er det standardiserede ODF (Open Document Format), men LibreOffice kan også åbne og gemme f.eks. Microsoft Word, PowerPoint og Excel-filer, så du får den bedste kompatibilitet med andre produkter. Du får gratis støtte og dokumentation af høj kvalitet fra vores store, dedikerede fællesskab af brugere, bidragydere og udviklere. LibreOffice kan også eksportere til PDF, så du kan få adgang til dine filer på enhver computer.

  LibreOffice er det perfekte valg til private brugere, virksomheder, skoler, regeringer og andre organisationer, fordi den giver dig alle de funktioner, du har brug for. LibreOffice er let at installere og bruge på alle større operativsystemer og på en bred vifte af hardware. Kan anbefales!

  LibreOffice er et fællesskabsdrevet og brugercentreret open source projekt. Det vil altid være gratis og open source, så du har den bedste garanti for ubegrænset, langsigtet adgang til softwaren og dermed til dine filer.
  LibreOffice er også meget tilpasselig, konfigurerbar og let at udvide med gratis udvidelser, så du kan oprette et system, der netop passer til dine behov og vaner.

  Hvad er The Document Foundation?

  Det er en uafhængig forening, stiftet af førende medlemmer af fællesskabet bag OpenOffice.org.
  Foreningen bygger videre på fundamentet af ti års arbejde i fællesskabet.
  Den blev oprettet i troen på, at den kultur der kommer ud af en uafhængig fond, bringer det bedste frem i bidragydere og vil levere den bedste software til brugerne. Det er frit for enhver, der er enig med vores grundlæggende værdier, at bidrage til vores aktiviteter.
  Foreningen byder firmaer, institutioner og organisationer velkommen til at deltage, fx ved at sponsorere personer til at arbejde på lige fod andre bidragydere i fællesskabet.

  Document Foundation er stolt af at være hjemsted for LibreOffice, den næste generation af verdens førende gratis kontorpakke.

  Du kan læse mere om The Document Foundation her: www.documentfoundation.org

  Download Libre Office

 • Open Office

  OpenOffice er en pakke af kontor-programmer, der kan fungere som et gratis alternativ til Microsoft Office.

  OpenOffice består af en række kontor-programmer, som kendt fra Microsoft Office, til tekstbehandling, regneark, præsentationer, tegninger, databaser og websideredigering. 

  Ud over at være gratis og af høj kvalitet, så er OpenOffice.org også på dansk. Programmet indeholder værktøjer til tekstbehandling, regneark, præsentationer, tegninger, databaser og websideredigering.

  OpenOffice er ikke helt så poleret som Microsoft Office, men til gengæld er det helt gratis!

  Langt de fleste brugere vil hurtigt føle sig hjemme i OpenOffice og efter noget tids brug vil mange heller ikke savne Microsoft Office mere. OpenOffice kan nemlig grundlæggende det samme, men er ikke lige så udviklet og poleret som Microsoft Office.

  Står du og skal bruge en pakke af kontor-programmer som matcher ovenstående værktøjer, så kan det anbefales at prøve dette gratis alternativ inden du køber Microsoft Office. Mange vil nemlig kunne klare sig fint med denne gratis pakke, som er ganske nem at komme igang med.

  En vigtig detalje er, at Open Office er kompatibel med Microsofts Office-pakke - det vil sige, at du kan indlæse et Word-dokument, Excel-regneark eller en Powerpoint-præsentation i Open Office.

  Open Office fås på dansk og med dansk stavekontrol.

  Download Open Office

 • Bedste antivirus-programmer

  Der er ingen grund til at købe et antivirusprogram. Der findes gratis programmer, der er lige så gode:

  Her er de 3 bedste antivirusprogrammer - helt gratis

  Microsoft security essentials

  Microsofts eget antivirusprogram Microsoft Security Essentials beskytter mod virus, spyware og anden skadelig software. Programmet tilbyder beskyttelse i realtid af din hjemme-pc eller pc'er i mindre virksomheder.

  Microsoft Security Essentials er gratis, og samtidig meget brugervenligt og nemt at installere. Det kører effektivt i baggrunden, uden at der vises meddelelser, så du slipper for at bekymre dig om afbrydelser eller om at skulle opdatere. Understøtter Windows 7, Windows Vista og Windows XP

  2 andre gode alternativer er Avast og AVG, der må betegnes som ligeværdige, men de medfører, at der kommer pop-up vinduer af og til -  f.eks. i forbindelse med automatisk opdatering.

  Download Avast

  Download AVG

 • CutePDF

  PDF-filer er et vældig populært filformat til at udveksle alle slags dokumenter. PDF-filer er bygget til ikke at blive ændret, når de en gang er skrevet, og man kan være sikker på, at en PDF-fil bliver udskrevet på nogenlunde samme måde, uanset hvilken printer den bliver skrevet ud på. Filerne kan rumme alt muligt fra tekst over hjemmeside til komplicerede DTP-dokumenter med avanceret grafik.
  Kun de færreste programmer har umiddelbart mulighed for at gemme deres dokumenter som PDF. Til gengæld kan næsten alle programmer skrive ud på en printer, og det er her, CutePDF kommer ind i billedet. Dette diskrete program lægger sig nemlig som en ekstra printer i Windows, så du kan gemme enhver fil i PDF-format blot ved at udskrive den til printeren ved navn CutePDF.

  Når du trykker på "Print", vil printerdriveren spørge dig om filnavn og placering og derefter gemme filen. Du kan lave alle de sædvanlige udskriftsindstillinger, før du gemmer filen. Bemærk, at det ikke er nødvendigt at bruge funktionen "Skriv til fil" under udskriften. Det vil faktisk give en fil, der ikke er en PDF. PDF-filer er meget egnede til at sende med på e-mail, blot modtageren har den gratis Adobe Reader installeret. Det har næsten alle computere.

  Download CuteFDP

 • CdBurnerXP Pro

  CDBurnerXP Pro er et gratis brænder-program der sagtens kan konkurrere med betalings-brænderprogrammer.

  CDBurnerXP kan brænde både CDer og DVDer, og det er muligt at brænde video, lyd og data. Der kan også laves images af diskene, som så også kan brændes ned. Et image er en nøjagtig kopi af diske, som kan bruges til f.eks. Deamon Tools. CDBurnerXP kan stort set alt og understøtter det meste. Et godt valg for de fleste.

  Download CDBurnerXP Pro

 • Evernote

  Dine huskesedler på nettet

  Følgende beskrivelse af Evernote er hentet fra Politikens test af de bedste gratis programmer i 2010;

  "I sin basale form kan du skrive noter som i et ganske almindeligt tekstbehandlingsprogram, inklusive formatering, punktopstilling og oprettelse af tabeller.

  Du kan også sætte små afkrydsningsbokse foran opgaver og på den måde holde styr på småprojekter eller indkøb.

  Noterne styres via et fanebladssystem i notesbøger, som du selv kan oprette, slette og navngive efter behov. Du kan også selv beslutte, om en given notesbog skal synkroniseres med Evernotes servere eller ej, samt hvor tit det skal ske.

  Men det bedste er, at du ikke hele tiden behøver at gemme eller holde styr på forskellige dokumentversioner; det klarer Evernote selv i fin stil.

  Desuden kan du klippe hele eller dele af skærmbilleder direkte ind i en notebog efter eget valg med et værktøj, der lægges på din computers værktøjslinje. Det er enormt praktisk, hvis du f.eks. har fundet en madopskrift, et vejkort eller et tip på en hjemmeside, du gerne vil gemme.

  Du kan endda maile noter til Evernote, hvis du har behov for det.  Det kan f.eks. være praktisk, hvis du kommer i tanke om noget, du skal huske, men din arbejdsplads ikke tillader, at du installerer Evernote-klienten på din arbejds-pc.

  Det er muligt at sende og gemme billeder fra din smartphone, hvilket er en ret bekvem måde at håndtere informationer, man støder på fra tid til anden. F.eks. hvis du falder over en oplagt idé, du gerne vil huske på.

  Download Evernote

 • Fjernstyr computer

  Med Teamviewer kan du etablere nem, hurtig sikker fjernadgang til din eller dine venner og families computer

  Med 100 mill. registreret computere over hele verden, er Teamviewer et af de mest brugte (hvis ikke det mest brugte) fjernstyringsprogram i verden.

  Med TeamViewer til din iPhone er du i stand til, at få adgang til din egen computer og alle dine dokumenter samt installeret programmer. Hjælpe familie og venner, imens du er på farten.

  Features:

  - Fjernadgang til din eller andre computere
  - Komplet tastatur incl. særlige taster såsom Ctrl, Alt, Windows ®
  - Genstarte din computer
  - Justere skærmens opløsning af fjerncomputeren
  - Oversigt over computere, der er online via den integrerede Partner liste
  - Ubesværet adgang til computere bag firewalls og proxy-servere
  - Opfylder højeste sikkerhedsstandarder: 256 Bit AES session encoding, 1024 bit RSA Key Exchange

  Den gratis version af TeamViewer har nøjagtig de samme funktioner som Pro-versionen. Dog er licensen til den gratis version kun til privat brug.

  Download Teamviewer

 • Kur mod sløv computer

  Advanced System Care

  Din computer bliver støt og roligt sløvere og sløvere, som tiden går. Du fylder harddisken med hentede filer, installerer programmer i flæng, og Windows har den dårlige vane at sande til med diverse filer og programstumper.

  Med det gratis program Advanced SystemCare Free kan du meget let foretage en effektiv hovedrengøring. I stedet for at jonglere med forskellige programmer, der hver især varetager et bestemt aspekt af systemoptimering, samler Advanced SystemCare en række handy funktioner i et enkelt program.

  Programmet kan for det første tjekke din registreringsdatabase for helbredsproblemer og inkluderer en såkaldt system optimizer, der piller ved Windows' indre for at sikre bedre ydelse.

  Advanced SystemCare kan desuden opsnuse spyware og slette unødvendige filer fra din harddisk, så du får mere ledig diskplads.

  De gratis glæder stopper dog ikke her. Du kan eksempelvis se, hvilke programmer der starter sammen med dit styresystem, du kan lave en backup af driverfiler, inden du foretager en opdatering, og du kan slette dine efterladenskaber, når du har surfet på nettet. 

   Download Advanced System Care         Vælg den knap hvor der står Download Now!

 • Red slettede filer

   

  Recuva

  Selv om filerne er tømt fra Windows' papirkurv, kan Recuva finde frem til dem alligevel.

  Programmet er gratis og enkelt at bruge. Du vælger ganske enkelt hvilken type fil, du er på jagt efter. Så du skal angive, om det er et dokument, en billed- eller musikfil.

  Herefter går Recuva i gang med at scanne. Der kan vælges to scanningsmetoder: En hurtig og en dybdescanning. Da vi testede programmet, var det klart dybdescanningen, der var mest effektiv, til gengæld tager den længere tid.

  Når programmet har fundet slettede filer, kan de gendannes til et valgfrit sted på harddisken.

  Recuva kan også finde slettede fotos på dit kameras flash-kort eller få forsvundne musikfiler tilbage på din USB-nøgle. Du kan nemlig indstille Recuva til at søge efter slettede filer på et drev, og dermed også på eksterne harddiske og hukommelseskort.

   

  Læs mere om programmet her:

  http://www.piriform.com/recuva

  Download Recuva:

  http://download.piriform.com/rcsetup142.exe

 • Scan til PDF

  Hvis du ønsker at scanne et dokument direkte til en pdf-fil er dette gratis program let at bruge:

  Download scan2PDF

 • Tag kopi af din harddisk

  Macrium Reflect

  Med dette lille gratis program er det muligt at tage et øjebliksbillede af dine harddiske eller partitioner og gemme det i en såkaldt image-fil. Herfra kan man så senere gendanne harddisken eller partitionen som den så ud på det tidspunkt, hvor man foretog en backup af indholdet og gemte det i image-filen. Flere informationer om Macrium Reflect

  Download Macrium-reflect

 • VLC Media Player

   VLC Media Player er en af de bedste afspillere på markedet, ikke blot på grund af dens utrolige egenskaber, men også fordi den ikke har restriktioner.

  VLC Media Player gør det muligt at fremvise multimedie-filer på en meget almindelig og enkel vis. Den understøtter også adskillige platforme og gengiver alle slags audio- og video-filer uden brug af andre programmer.

  Dette redskab er kompatibelt med nutidens mest velkendte formater som f.eks. MPEG, MPEG-4, DIVX, XVID, MP3, OGG, WMA, WAV, FLV m.fl.

  VLC Media Player tillader brugen af undertekster og har et stort udvalg funktioner til at udføre enhver nødvendig justering under afspilningen. Det er derfor et meget fuldkomment og nemt program at bruge.

  Download VLC Media Player